Σαλάμι ή Μωσαϊκό  ή κορμός ψυγείου

ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Σαλάμι ή Μωσαϊκό  ή κορμός ψυγείου

Κατά τη διάρκεια παρασκευής της συνταγής    μπορούμε να δώσουμε στους μαθητές πληροφορίες  που αφορούν τους ξηρούς καρπούς. 

Συνταγή

Από τα πιο μαμαδίστικα γλυκά, και για πολλούς είναι το πιο αγαπημένο γλυκό αφού μας πάει πίσω στα παιδικά μας  χρόνια. Η δική μας συνταγή για το γλυκό σαλάμι είχε ωμά αυγά στην βουτυρόκρεμα, τώρα όμως είναι  απαγορευμένο υλικό.  Δεν είναι μόνο για τη σαλμονέλλα. Τα ωμά αυγά κρύβουν πολλούς κινδύνους! Έτσι  η προσθήκη της πραλίνας φουντουκιού  αναβαθμίζει τη κρέμα και σε υφή και σε γεύση.

Υλικά

200 gr Βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

½ κούπα ζάχαρη άχνη

1 κουταλιά της σούπας λικέρ της επιλογής μας

1-2 κουταλιές της σούπας κακάο

¾ κούπας καρύδια κομμένα σε μικρά κομμάτια στο χέρι

1 πακέτο (225 gr) πτι μπερ

200-220 gr πραλίνα φουντουκιού

Για το γαρνίρισμα

 Τρούφα σοκολάτας   ή  τριμμένο ινδοκάρυδο

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη να αφρατέψει και προσθέτουμε το λικέρ, το κακάο κοσκινισμένο και την πραλίνα φουντουκιού.

Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και προσθέτουμε τα καρύδια  και τα μπισκότα σπασμένα σε κομματάκια με το χέρι.

Ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδόκολλα ή χαρτί ψησίματος  και του δίνουμε το γνωστό κυλινδρικό σχήμα.

Το τυλίγουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 8-10 ώρες ή στην κατάψυξη για 2-3 ώρες. Όταν είναι να το σερβίρουμε πασπαλίζουμε αν θέλουμε με  τρούφα ή ινδοκάρυδο.

Καλή επιτυχία !!!

Σχετικά άρθρα

Follow us on Social Media