ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Μιλφέιγ 

Στα πλαίσια του μαθήματος «εργαστήριο τεχνολογίας τροφίμων» οι μαθητές μας έμαθαν για τη μαργαρίνη (μίγμα φυτικών ελαίων και νερού) και για την   Σαντιγί ή Σαντιγύ (αφράτη γλυκιά κρέμα, αρχικά αναφερόταν ως “χιόνι γάλακτος”)

Συνταγή

Μιλφέιγ το αυθεντικό

Υλικά

2 κουτιά σφολιατίνια

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής

1 λίτρο γάλα

200 γρ μαργαρίνη

2 κρόκους

3/4 ποτ.νερού ζάχαρη

5-6  κ.σ. κορν φλάουρ

1,5 κ.σ. αλεύρι

2 βανίλιες

ξύσμα 1 λεμονιού

Για την σαντιγύ

1 κουτάκι φυτική σαντιγύ

 Λίγη ζάχαρη άχνη  και λίγο γάλα κατά βούληση

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζετε την κρέμα. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα τα 3 ποτήρια από το 1lt γάλα, τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξύσμα και τα ζεσταίνετε ώσπου να λιώσουν όλα μαζί.
  • Χτυπάτε σε ένα μπολ τους κρόκους, προσθέτετε το κορν φλάουρ, το αλεύρι, το γάλα(μισή κούπα) και διαλύετε μέχρι να γίνουν ένα λείο, ομοιογενές μείγμα.
  • Ρίχνετε το προηγούμενο μείγμα στην κατσαρόλα
  •  Ανακατεύετε προσεκτικά την κρέμα με σύρμα (για να μη σβολιάσει) μέχρι να δέσει, σε σιγανή προς μέτρια φωτιά. Όταν είναι έτοιμη, την κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
  • Βάζουμε τα σφολιατίνια σε ένα ταψί ή πυρέξ, το ένα δίπλα στο άλλο με την ψημένη πλευρά προς τα κάτω, έτσι ώστε να καλυφθεί ο πάτος του.
  • Ρίχνουμε από πάνω τη μισή από την κρέμα και καλύπτουμε την επιφάνειά της με μία ακόμη  στρώση σφολιατίνια ( κομμένα στην μέση).
  • Απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα.
  • Στο μεταξύ, έχετε χτυπήσει 1 κουτάκι φυτική σαντιγύ με λίγες κουταλιές ζάχαρη άχνη και λίγο γάλα.
  • Στρώνετε τη σαντιγύ και καλύπτετε την επιφάνεια με τρίμματα από τα σφολιατίνια που περίσσεψαν.
  • Βάλτε το μιλφέιγ στο ψυγείο και απολαύστε το μετά από λίγες ώρες.(καλύτερα την επόμενη μέρα)

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

Σχετικά άρθρα

Follow us on Social Media