ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη 10 Απριλίου  2024, επίσκεψη κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σοφάδων στο Σχολείο μας, για ενημέρωση των μαθητών και των εκπαιδευτικών σε θέματα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών. Ο Διοικητής κ. Βαγγέλης Ζαβλάγκος συνοδευόμενος από τους κ. Γιάννη Αραμπατζή, κ. Βασίλη Τσιάκαλο και κ. Φώτη Τέλιο αφού παρουσίασαν το θέμα, συζήτησαν με τους μαθητές για την απόκτηση καλών πρακτικών, ανέφεραν τρόπους πρόληψης της πυρκαγιάς, έλυσαν όλες τις απορίες τους και απάντησαν στα ερωτήματά τους.΄Επειτα, πραγματοποιήθηκε επίδειξη δύο οχημάτων ενός Πυροσβεστικού και ενός διασωστικού οχήματος, επίδειξη του εξοπλισμού  του Πυροσβέστη και της χρήσης πυροσβεστήρων. Οι μαθητές /τριες, ενθουσιάστηκαν με τον εξοπλισμό, φόρεσαν κράνη πυροσβεστών ενώ δεν παρέλειψαν να ρίξουν νερό με τη μάνικα.

    Μέσα από τη βιωματική προσέγγιση μαθητές και εκπαιδευτικοί κατανόησαν τη σπουδαία προσφορά των πυροσβεστών στην κοινωνία καθώς και τις δυσκολίες και τους κινδύνους του επαγγέλματος.

  Ευχαριστούμε πολύ τον Διοικητή ,ολόκληρο το κλιμάκιο για την ενημέρωση-επίδειξη και τη συνεργασία με τους μαθητές!   Σας ευχόμαστε από καρδιάς καλή δύναμη και καλή συνέχεια στο σημαντικότατο έργο που επιτελείτε!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Follow us on Social Media