ΔΙΑΤΡΟΦΗ — Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής

Το ΕΝΕΕΓΥΛ Σοφάδων εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis τη φετινή σχολική χρονιά, 2023-2024, με την ευγενική δωρεά της εταιρείας «ΑΒ Βασιλόπουλος».

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα:


Το Ινστιτούτο Prolepsis, συνεχίζει γιο 13η συνεχή σχολική χρονιά το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής — ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε σχολεία πολλών περιοχών της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, στόχος είναι να προσφέρουμε τα τρόφιμα που χρειάζεται το παιδί για ένα καθημερινό υγιεινό και πλήρες δεκατιανό. Κάθε μαθητής/τρια θα λαμβάνει πακέτα τροφίμων σε τακτά χρονικό διαστήματα, τα οποία θα περιλαμβάνουν τα τρόφιμα που χρειάζονται για την προετοιμασία του δεκατιανού γεύματός για 2 εβδομάδες.

Το περιεχόμενο του πακέτου ΔΙΑΤΡΟΦΗ σχεδιάζεται από την επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου Ρrolepsιs. Τα τρόφιμα έχουν επιλεχθεί με σκοπό να καλύπτουν τις ανάγκες των μαθητών/τριών σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά που είναι σημαντικά για το στάδιο ανάπτυξής τους.

Κάθε πακέτο περιλαμβάνει είδη, όπως γάλα εβαπορέ, φρούτα και λαχανικά, αυγά, προϊόντα δημητριακών/αρτοσκευάσματα ολικής άλεσης, κ.ά. Ειδικά, στο 1° πακέτο περιλαμβάνονται: 4 γάλατα εβαπορέ των 400γρ, 1 κιλό μπανάνες, 1 κιλό μήλα, 500γρ καρότα, 2 εξάδες αυγά, 1 κιλό ψωμί του τοστ ολικής άλεσης, 3 μουστοκούλουρα και 2 συσκευασίες κριτσίνια.

Με τα προϊόντα αυτά μπορεί να γίνει ένα θρεπτικό δεκατιανό για τα παιδιά.

Παρακάτω δίνονται κάποιες υγιεινές προτάσεις:

-> Τοστ ολικής άλεσης με βραστό αυγό και καρότο + γάλα + φρέσκο φρούτο
-> Βραστό αυγό με φρυγανισμένο ψωμί ολικής άλεσης και στικς καρότου + γάλα + φρέσκο φρούτο
-> Σάντουιτς ολικής άλεσης με ψητή ομελέτα με 2 αυγά και ροδέλες καρότου + φρέσκο φρούτο
-> Μουστοκούλουρο ολικής άλεσης ή κριτσίνια + γάλα + φρέσκο φρούτο

Το πρόγραμμα:

υλοποιείται από το: PROLEPSIS Intitute

Χρυσός Δωρητής: ΑΒ Βασιλόπουλος

Το ΕΝΕΕΓΥΛ Σοφάδων ευχαριστεί θερμά το Prolepsis Institute για την ένταξή του στο πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σχετικά άρθρα

Follow us on Social Media